FRANSFÖRLÄNGNING

Öga med smink och vackert ögonbryn
Hitta fler fantastiska bilder i mitt galleri

Hur går det till?

Du blir bekvämt nedbäddad på behandlingssängen. Dina fransar tvättas av (givetvis kommer du ren utan ögonmake-up) för att få bort den smuts och fett som kan finnas kvar. Under tiden kommer vi fram till vilka önskemål du har och hur dina förutsättningar ser ut. Dina nedre fransar tejpar jag försiktigt ned för att de inte ska beblandas med de övre. Därefter är det dags att blunda, oftast underlättar det för mig om du fokuserar på att slappna av så dina ögonlock inte fladdrar. Då finns risken att limånga kan tränga in och irritera ögat. Du får bestämma om du önskar lyssna på någon avkopplande musik, eller om du föredrar tystnad. Är det ett nytt set fransar kan proceduren ta 1 tim 45 min - 3 timmar beroende på teknik.

Hur länge varar en fransförlängning?

Din förlängning kommer att vara i cirka 6-8 veckor (tills sista strået faller av), men ett återbesök var 3-4 vecka (ca 40-50 % har nu naturligt tappats) för att fylla på fler fransar så de alltid ska se vackra och fylliga ut. Eftersom din riktiga ögonfrans livscykel är ca 25-28 dagar, och dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer de förlängda följa med i processen. Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar. Beroende hur du sköter dina fransar och hur snabbt dom växer så rekommenderar vi återbesök var 3-4 vecka. Naturligt tappar vi allt mellan 0 – 5 st ögonfransar per dag. Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning och fransarna är betydligt mer synliga.

Det är väldigt individuellt hur många ögonfransar varje person har. Allt mellan 50 – 130 strån per öga förekommer, de flesta ligger kring 80 – 90 strån per öga. En ung person har i de flesta fall betydligt fler, längre och starkare strån än om du är äldre. Mitt mål är att sätta på alla de fransar just du har som är tillräckligt långa för att bära upp en förlängningsfrans.

De första 24 tim är avgörande hur länge dina fransar sitter, tappar du dina fransar inom loppet av 1-2 veckor beror det till 99% att du inte skött dig dom första 24 timmarna.

Din livsstil och vilket arbete du gör kommer också att göra en skillnad hur länge de finns kvar. Kvinnor som arbetar inom livsmedelsindustrin där det finns mycket värme, ånga och olja kommer behöva förnya sin fransförlängning innan en kvinna som arbetar i ett luftkonditionerat kontor.

Är du en hurtbulle som tränar hårt och svettas mycket så kommer dina fransar med stor sannolikhet att hålla sämre.

Längd, tjocklek och böj:

För att ge er så god service som möjligt har jag ett stort utbud utav böjar, längder och tjocklekar. Allt för att erbjuda det just du önskar. Jag kan även ordna effekter såsom färgade strån eller glitter. Har du en sådan önskan kontakta mig gärna ett tag före så jag ser till att det finns hemma.

Hur många fransar appliceras?

Här spelar din genetik in, har du många strån så har jag mer att arbeta på. Mitt mål är att hinna applicera på alla som jag anser vara tillräckligt långa för att orka bära upp en lösfrans.a.

Hur lång tid tar en fransförlängning?

Är det ett nytt set du ska göra så avsätter jag 2 ½ timme. Vid återbesök får du räkna med att det tar mellan 1 – 1 tim och 45 min beroende på vilket återbesök du bokat.

Kan jag använda mascara?

Du kommer inte att behöva mascara. Du kan kliva ur sängen och känna dig glammig med detsamma. Vill du någon gång ha mascara på fransarna så ska ni investera i den jag har på salongen som är oljefri. Annars riskerar du att förstöra din förlängning.

Kan jag duscha och bada som vanligt?

Du kan utan problem duscha eller bada ,men dom första 24 tim efter besöket ska fukt och vattenkontakt undvikas, även efter ett återbesök. Detta är för att limmet ska härda. När man torkar sina ögon efter dusch eller bad kan man försiktigt trycka handduken eller hushållspappret underifrån och emot fransraden, istället för att gnugga så håller fransarna längre. Har fransarna klumpat sig, vänta till de torkat innan ni borstar igenom dem. Borsta med försiktighet.

Slits mina egna fransar av fransförlängning?

Våra ögonfransar har en tillväxtcykel på 6-8 veckor innan de naturligt släpper, så efter 3 - 4 veckor har mellan 40-50 % av din fransrad släppt.

Varför ramlar ögonfransarna av?

Är fransstylisten noggrann och välutbildad kan du känna dig säker. Bland det viktigaste är att fransar inte limmas samman utan att de är väl separerade. Därför är det här inget som kan hastas fram, utan det tar både tid och tålamod.

Det är också viktigt att se till varje individs förutsättningar, t ex att inte jobba med de allra tjockaste fransarna på en person som inte har så god kvalitet i sina egna. Du kan utan rädsla bära din förlängning år ut och år in.

Har man burit förlängning under en längre tid så blir det alltid en omställning när dessa avlägsnas. Skulle ett litet slitage uppstått så är ögonfransarna inom kort återställda igen.

Att tänka på innan en fransförlängning:

- Dagen då du ska fixa dina fransar ska du inte ha någon mascara eller smink på varken fransar eller ögonlock, undvik även kräm kring området på behandlingsdagen.

- Undvik att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg.

- Använd inte feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning, det kan påverka limmets fästförmåga.

- Är du en återkommande kund se då till att du tvättar igenom fransarna med fransschampo innan återbesöket. Det gör att jag kan lägga min tid på att ge dig så väl påfyllt som det bara går.

Skötselråd 1 dygn efter behandlingen:

Det tar minst 24 timmar för limmet att härda ordentligt. Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas första 24 timmarna:

- Duscha eller blöta fransarna (ångorna kan ge kondens på fransarna innan limmet härdat ordentligt).

- Exponering av värme, ånga, bastu eller friktion.

- Användande av mascara eller annat smink.

- Undvik att träna så hårt att du svettas mycket.- Försök sova på rygg för att skona fransarna på bästa vis.

Skötselråd efter det första dygnet. Följande aktiviteter resulterar i svagare hållbarhet och/eller irritation och bör därför undvikas:

- Tvätta och rengör ögon och fransar med fransschampo. Tänk på att vara lätt på handen. Viktigt är att hålla rent kring franskanten så hudens egen oljeproduktion/partiklar från makeupen inte börjas lösa upp limmet eller att man drabbas av ögonlocksinflammation.

- Strular sig fransarna så använd borsten som du får av mig vid ditt första besök. Men vänta med att kamma fransarna tills de är torra.

- Användande av oljebaserade produkter på eller nära ögonfransarna, så som ögonkräm, ögonserum, vaseline, mascara eller eyeliner.

- Använd inte ögonfransböjare på fransarna.

- Undvik att pilla/gnugga och dra i dina fransar.- Överdriven exponering av värme/hätta, ånga, bastu eller friktion.

- Vill man använda mascara innan nästa påfyllning, så använd endast den jag rekommenderar specifikt för fransförlängning. Givetvis är det bäst om du inte har någon mascara alls under tiden.

- Läs innehållsförteckningen på produkter ni använder runt ögonen och undvik produkter som innehåller olja & propylenglykol (återfinns i många schampo & balsam).

Kan garanti ges på fransförlängningen?

Tyvärr är det jättesvårt för mig då jag inte kan råda över vissa omständigheter. Jag gör ett lika noggrant arbete på samtliga och avsätter både tid och material. Vissa personer har något som kallas glasfransar och där kan det vara en riktig utmaning att få fransarna hållbara. Likaså på kvinnor i övergångsåldern, gravida, arbete i extrem miljö, badar och blöter huvudet mycket och ofta eller intensiv svettning vid träning. Så det är svårt för mig att veta innan om du har optimalt samarbetsvilliga strån eller ej.

Har jag en kund där inte optimal hållbarhet uppnås gör jag mitt yttersta för att försöka finna problemet. Skulle ett problem uppstå så vill jag att ni vänder er till mig snarast så jag har bästa möjliga chans att se vad som kan ha gått fel.

Är det vanligt med allergi?

Jag har jobbat många år och har endast varit med om det vid ett tillfälle. När det väl händer så blir det många gånger klåda, rodnad, svullnad eller rinniga ögon. Är du känslig av dig så bör vi testa limmet på din hud innan du beslutar dig för att boka en tid. Alternativt sätta någon enstaka testfrans. Skulle det inträffa så hjälper jag dig att avlägsna fransarna kostnadsfritt.

Finns det tillfällen då fransförlängning bör undvikas?

- Exempelvis om det är pollentider och du är en person som vet med dig att du brukar få besvär med ögonen. Återkom istället när den perioden är över. Risken kan annars vara att förlängning irriterar ytterligare och gör allt värre.

- Ni har en vagel (inflammation i en talgkörtel) eller en ögoninflammation.

Varför är det viktigt att tvätta igenom sin förlängning med jämna mellanrum?

Många som gör en förlängning tvättar bristfälligt då de tror att en tvätt skulle få fransarna att släppa i förtid. Men följden av för dåligt tvättande kan bli Blefarit - ögonlocksinflammation. Det kan skava, bli rött/svullet kring ögonlocket, huden i fransraden kan fjälla och ögonen kan kännas både torra och grusiga. Det som händer är att körtlar som producerar fett i ögonlockskanten för att smörja ytan av ögat och ögonlocket täpps till. Det gör att det uppstår en obalans, de tilltäppta körtlarna irriterar i ögonlockskanterna och kan bli en grogrund för bakterier. Tvättar gör man bäst med ett speciellt fransschampo.